Vanaf 6 tot 12 jaar

Rondleiding + korte stadswandeling : Manneken-Pis en zijn garderobe

Altijd al meer willen weten over Manneken-Pis? In de zaal van het Broodhuis, die volledig is gewijd aan het Brusselse symbool, ontdekken de kinderen zijn bewogen geschiedenis. Hier bewaart het museum ook het originele beeldje van Jeroen Duquesnoy de Oudere. Nadien begeleidt de gids de kinderen naar de beroemde fontein op de hoek van de Stoof- en Eikstraat. Onderweg ontdekken ze andere fonteinen en beeldjes van naakte kinderen, zodat ze gemakkelijk kunnen vergelijken. Tenslotte neemt de gids hen mee naar de inkom van de GardeRobe MannekenPis. Dit bezoeken de kinderen vrij, maar onder toezicht van de volwassen begeleiders van hun groep. Voor de selectie van de mooiste kostuums die het ketje van Brussel aangeboden kreeg, zullen alle kinderen vol verwondering staan.

Duur : +/- 1u15
Tarief : € 50 per groep

Rondleidingen en wandeling van hallepoort naar het museum van de stad brussel

Een eerste kennismaking met de stad brussel

Het stadsbezoek begint bij de indrukwekkende hallepoort, onderdeel van de tweede stadsmuur. met een fotorally stappen de kinderen door de hoogstraat en ontdekken de marollenwijk, resten van de eerste stadsmuur, manneken-pis en de grote markt. in het museum van de stad brussel (broodhuis) worden elementen van de stadsontwikkeling doorheen de eeuwen verder uitgediept.

Duur : 3u
Prijs: € 145,00 per groep + € 1,50 per kind (voor de eerste 15 deelnemers) en € 5,50  per bijkomend kind (max. 25 kinderen)

RONDLEIDING + STADSWANDELING: Brussel: van middeleeuws ambacht tot moderne industrie

Hoe evolueerde Brussel van een stad die in de middeleeuwen zeer actief was in ambachtelijke productie van luxegoederen naar een machtige industriële
metropool tijdens de 19de en 20de eeuw? Een boeiende thematiek valt voor de leerlingen op actieve wijze te ontdekken. In het Museum van de Stad Brussel, Broodhuis, dompelen de maquette van het Brussel van de 13de eeuw, een retabel en wandtapijten de leerlingen in de productie van gilden en ambachten van toen. Tijdens een wandeling door de stad gaat het van de middeleeuwen naar de huidige tijd via sporen die de evolutie van handel en industrie in het stadsweefsel hebben nagelaten (de Beurs, hallen, transport langs waterwegen -Zenne en Kanaal-, werkplaatsen en fabrieken). Tenslotte wordt op speelse wijze kennis gemaakt met de industriële verzameling van « La Fonderie » en ontdekken de leerlingen de werking van een stoommachine. De activiteit wordt aangepast aan de leeftijd. Voor lagere-schoolleerlingen stippelt een ontspannende fotorally hun weg uit langsheen bepalende elementen in het stadsbeeld.

Met La Fonderie

Duur: +/-2u30
Prijs: 130 € per groep

Speurtocht: op ontdekkingstocht in het museum van de stad brussel

Met het gezin, de klas, jeugdgroep of naschoolse opvang, gaan kinderen (6-8 jaar / 9-12 jaar) op speurtocht in het museum.

Duur : +/-1u30
Prijs: € 1,5  per kind