Beste bezoekers,

Het museum organiseert rondleidingen met respect voor social distancing:

- Reserveren voor de groep is verplicht via ons formulier
- De groep is beperkt tot 13 kinderen voor school en buitenschoolse groepen.
- Elke deelnemer draagt verplicht een mondmasker.
- Onze gids verwelkomt u met een masker of face shield en geeft elke deelnemer een koptelefoon om het bezoek te volgen.
Deze worden voor en na elk bezoek gedesinfecteerd.

We pasten onze tarieven zoveel mogelijk aan.

Vanaf 5 tot 8 jaar

Speurtocht: op ontdekkingstocht in het museum van de stad Brussel

Met het gezin, de klas, jeugdgroep of naschoolse opvang, gaan kinderen op speurtocht in het museum.

- Duur : +/-1u30
- Prijs: € 1,5  per kind
- Download: speurtocht (pdf)

VERTELWANDELING: Brusselse legenden en symbolen

Fictie, realiteit, symbool, legende. Een gids brengt de verschillende facetten van de geschiedenis van Brussel over het ontstaan en de ontwikkeling van de stad in de middeleeuwen, Sint-Michiel, Sint-Goedele, de gele lis Kiekefretters en Manneken-Pis met zijn uitgebreide garderobe!

- Prijs: € 50 per groep

Aangepaste tarieven tijdens de Covid-19-periode :
€ 25per groep

Rondleiding + korte stadswandeling : Manneken-Pis en zijn garderobe

Altijd al meer willen weten over Manneken-Pis? In de zaal van het Broodhuis, die volledig gewijd is aan het Brusselse symbool, ontdekken de kinderen zijn bewogen geschiedenis. Hier bewaart het museum ook het originele beeldje van Jeroen Duquesnoy de Oudere. Nadien begeleidt de gids de kinderen naar de beroemde fontein op de hoek van de Stoof- en Eikstraat. Onderweg ontdekken ze andere fonteinen en beeldjes van naakte kinderen, zodat ze gemakkelijk kunnen vergelijken. Tenslotte neemt de gids hen mee naar de inkom van de GardeRobe MannekenPis. Dit bezoeken de kinderen vrij, maar onder toezicht van de volwassen begeleiders van hun groep. Van de selectie van de mooiste kostuums die het ketje van Brussel aangeboden kreeg, zullen alle kinderen vol verwondering staan.

- Duur : +/- 1u15
- Tarief : € 50 per groep

Covid-19 : Dit bezoek is opgeschort.